Zorgcentrum
First Employment BV heeft op een oppervlakte van 1600 vierkante meter de deuren geopend van een zorgcentrum waar kleinschalig Eerste Lijn Verblijf kan worden aangeboden. Naast dit aanbod blijft First Employment thuiszorg zijn diensten in het centrum aanbieden, waaronder dagbesteding, individuele begeleiding en wijkverpleging.
Onze zorgvisie: Het bieden van zorg met respect voor eigen identiteit en geloof.
Onze zorg wordt samen met u afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Bij ELV kunt u kortdurend bij ons verblijven. Dit varieert van enkele dagen tot weken. U kunt ook meerdere keren per jaar een korte periode bij ons verblijven om uw mantelzorger te ontlasten. Ook kunt u denken aan een logeerplek in ons zorgcentrum. Als u een logeerplek heeft, kunt u rekenen op alle zorg die u nodig heeft. U kunt gebruik maken van de kantine, gebedsruimte en deelnemen aan onze activiteiten. Met een logeerplek heeft uw partner of familie even geen zorgtaken. Daarnaast is er altijd iemand van de verpleging in de buurt.
Wij willen graag kleinschalig blijven omdat wij ons willen committeren om zorg te kunnen aanbieden met comfort, veiligheid en hygiëne. Door Covid-19 pandemie hebben wij besloten gedurende de Pandemie niet meer dan 3 tot 4 ELV ruimtes beschikbaar te stellen om ons aan de Covid 19 richtlijnen te behouden en om de veiligheid van de bewoners te garanderen. Ook de dagbesteding is tijdens de Covid Pandemie omgezet in individuele begeleiding om de mensen die daarvoor geïndiceerd zijn te kunnen blijven helpen.
Veilig en Milieuvriendelijk
De ELV-ruimtes zijn voorzien van een SOS-oproepsysteem dat verbonden is met de verpleegkundige. Daarnaast is heel het terrein van 1600 vierkante meter omheind voor uw veiligheid zodat u rustig in de tuin kan vertoeven. Het pand en het terrein voldoet aan de eisen voor brandveiligheid en is geheel verbouwd. Er is beveiliging vanuit een eigen beveiligingsbedrijf met eigen ND nummer van Ministerie van Justitie.
Alle ELV-ruimtes hebben een toegangsdeur en een nooddeur. Er bevindt zich een ontruimingsplattegrond met aanduiding waar de brandblussers en nooduitgangen bevinden.
De brandblussers zijn voorzien van een keursticker. Er bestaan strenge normeringen waaraan een blusmiddel moet voldoen. Dit komt omdat een blusmiddel betrekking heeft op de veiligheid van veel mensen. In Nederland mogen daarom alleen maar brandblussers verkocht worden die een Nederlands typekeur hebben. Dit merkteken geeft aan dat de brandblusser voldoet aan verschillende eisen om verkocht te mogen worden in Nederland.
Daarnaast hebben wij energiezuinige materialen gebruikt om milieuvriendelijk te kunnen wonen. De dagbesteding ruimte is multifunctioneel en ruim van opzet. Hij biedt een koffiecorner en voldoet aan de eisen voor brandveiligheid en heeft ook een nooddeur naar de aangrenzende tuin. Elke ELV-ruimte is voorzien van een eigen warmwaterbron met energie label A dat op Electra werkt en niet op gas. Veruit de meeste energie die we gebruiken (circa 93 procent) komt van fossiele brandstoffen: aardolie, aardgas en kolen. Deze fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen, bovendien veroorzaken ze de nodige vervuiling. Wij willen een Milieuvriendelijke omgeving creëren en ons steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan.
Dagbesteding binnen ons centrum in Corona tijd
Dagbesteding wordt ook wel maatschappelijke participatie of activering genoemd. Wij bieden dit aan onder begeleiding en is er voor mensen met een beperking die naar eigen vermogen mee willen doen in de samenleving en niet stil willen zitten. Gemeenten hebben de wettelijke opdracht om passende zorg en ondersteuning te bieden aan bewoners die onvoldoende zelfredzaam zijn of onvoldoende in staat zijn tot participatie. De door de gemeente gecontracteerde aanbieders en niet gecontracteerde aanbieders hebben de taak om dit uit te voeren. Dagbesteding moet veilig zijn voor zowel cliënten als medewerkers. De richtlijnen van het RIVM moeten daarom in acht worden genomen en wij letten hier streng op.
Uitgangspunt is dat de dagbesteding door kan gaan en zo goed mogelijk wordt ingevuld. Als de reguliere vorm van dagbesteding (voor een bepaalde cliënt) niet (of niet volledig) mogelijk is, spant de aanbieder (Wij) zich maximaal in om een alternatieve vorm van dagbesteding te bieden. Dit kan individueel zijn. Ook bij de dagbesteding moeten de basisregels in acht worden genomen: 1,5 meter afstand houden; Vaak handen wassen en hoesten en niezen in de elle boog; Bij klachten thuisblijven en een test laten uitvoeren. Het in achtnemen van deze basisregels kan betekenen dat aanpassing van de dagbesteding noodzakelijk is. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een andere (meestal grotere) locatie, het splitsen van groepen, het instellen van looppaden of het aanpassen van de inrichting van de locatie.
Onderstaande foto is van dagbestedingsruimte tijdens een open dag voordat de strenge RIVM-regels golden.
Zorg op maat met respect voor eigen identiteit.
Zorg op maat met respect voor eigen identiteit. Dit betekent immers dat je anderen moet toelaten in je hoogstpersoonlijke leefsfeer; aan je lichaam. Wij vinden dat iedereen recht heeft op waardige zorg. Wij handelen volgens de normen verantwoorde zorg en dat betekent dat de cliënt mag rekenen op respect voor en ondersteuning van de eigen identiteit en levensinvulling. Wij hebben ook een gebedsruimte in ons woonzorgcentrum.
Methodisch werken
Methodisch werken bevat een aantal stappen: verzamelen van informatie, vaststellen van behoeften en problemen, vaststellen van doelen, vaststellen van en plannen van activiteiten, uitvoeren van de activiteiten volgens planning, evalueren en zo nodig bijstellen van de zorg en ondersteuning. Er wordt cyclisch gewerkt: dat wil zeggen dat op basis van de evaluatie de zorg of ondersteuning kan worden bijgesteld en alle stappen opnieuw doorlopen worden. De stappen worden vastgelegd in het zorgleefplan c.q. het ondersteuningsplan c.q. het begeleidingsplan. We beschrijven eerst de stappen in het methodisch werken; daarna worden de kenmerken van het zorgleefplan, ondersteuningsplan en begeleidingsplan kort beschreven. Onze zorgmedewerkers hebben een opleiding gevolgd Methodisch werken en hebben een certificaat.